انواع چادر های مسافرتی به دید بسیاری چادر های مسافرتی تنها در حالت فنری تولید و به بازار عرضه شده اند . در حالت کلی چادر مسافرتی که قابلیت نصب سریع را دارا هستند به سه دسته فنری، اتوماتیک و عصایی تقسیم می شوند . این روال نه تنها در ایران بلکه در دنیا نیز نوعی استاندارد محسوب می شود و شما می توانید بسته به ویژگی های هر یک از این سه مدل ، چادر مسافرتی مد نظرتان را خریداری کنید و از آن ها استفاده کنید . هر چند جدا از مسئله نوع سازه ای ، چادر های مسافرتی از نظر ابعاد نیز متفاوت هستند و برای تولید آن ها از ویژگی های ساختاری مختلفی استفاده شده است که بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید . در این مقاله به توضیح چادر های مسافرتی و انواع آنها می پردازیم . در ابتدا لازم به توضیح است که چادر های مسافرتی در دسته های دیگری نیز تولید شده است و به دلیل استقبال کم از آنها اکنون موجود نیستند . دلیل عدم استقبال مشتریان از این چادر در ابتدا نصب زمان بر و سپس کیفیت آنهاست . در ادامه به توضیح کامل سه دسته ذکر شده در ابتدا خواهیم پرداخت . این توضیحات نه تنها برای خریداران بلکه برای سایر افراد نیز مفید می باشد . پس شما را به خواندن آن دعوت می کنیم. چادر های مسافرتی اتوماتیک در حال حاضر بهترین نوع چادر هستند که می توانند جایگزین مناسبی برای مسافرت های سنتی باشند . این چادر ها از نظر تهران اینتکس بهترین بوده و شامل ضمانت این شرکت نیز می باشند . دلیل استفاده نام اتوماتیک برای این چادر ها نحوه نصب آنهاست که فوق العاده ساده است. 

 

چادر های مسافرتی اتوماتیک راه اندازی ساده ای دارند ، همچنین این نوع از چادر های مسافرتی در دو نوع تلسکوپی و یا چتری ساخته شده اند که راه اندازی هر یک از آن ها تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند ولی هر نوع از چادر های مسافرتی اتوماتیک راه اندازی ساده تری داشته و به صورت اتوماتیک راه اندازی می شوند و همچنین یکی از قوی ترین نوع سازه ها را دارند که به شما کمک خواهد کرد تا یک سرپناهی بسیار عالی را در مسافرت های خود داشته باشید . پس از خارج کردن چادر از بسته بندی و یا کیف مورد همراه آن این چادر را بر روی زمین گذاشته و همانند میله های بالایی چتر باز می کنید . سپس بخش های کناری را که متشکل از چند میله تو در تو است خارج می کنید . به همین سادگی. این چادر از اکنون قابل استفاده است! برای جمع کردن چادر نیز لازم است عکس این حرکت را انجام دهید. تولید کنندگان این چادر در حال حاضر تنها دو شرکت F.I.T و KIT هستند که شرکت KIT ایرانی بوده و کیفیت فوق العاده بالایی دارد. البته چادر های مسافرتی ساخت F.I.T هم کیفیت بالایی دارد اما قیمت آنها بسیار بیشتر از چادر های مسافرتی KIT ایران هستند . یک چادر مسافرتی اتوماتیک به دلیل قابلیت تاشو و ساختاری که دارد ، می تواند حجم بسته بندی بسیار کوچکی را به خود بگیرد و به همین دلیل نیز شما می توانید به سادگی آن ها را در سفر ها استفاده کرده و به سادگی از محصولات خود در هر جایی استفاده نمایید . توجه داشته باشید که وزن چادر های مسافرتی مختلف است و بسته به ابعادی که دارند ممکن است وزن آن ها تغییر کند . چادر های مسافرتی اتوماتیک در ابعاد بسیار بزرگ نیز ساخته شده اند و به همین دلیل شما می توانید از مدل های بزرگ آن ها نیز استفاده کنید که به خوبی می تواند تا 12 نفر و حتی بیشتر را نیز در درون خود جای دهد . این نوع از چادر های مسافرتی اتوماتیک برای مسافرت های خانوادگی و گروهی بسیار عالی خواهد بود . چادر های مسافرتی عصایی چادر های مسافرتی عصایی دومین نسل از چادر های مسافرتی هستند که چند سالی است به بازار راه یافته اند . تنها مشکل این دسته محصولت مدت زمان نصب آن است که کمی زمان بر است . البته همانند چادر های فنری دشوار نبوده اما زمان انجام آن کمی زیاد است.

چادر های مسافرتی عصایی در میان سایر محصولات ابعاد کوچکتری داشته و در صندوق عقب اتومبیل راحت تر جای می گیرد. بنابراین می توان گفت اگر به دنبال چادر مسافرتی هستید که جای کمتری را اشغال کند و در ابعاد کوچکی بسته بندی شود ، بهترین گزینه برای شما چادر مسافرتی عصایی خواهد بود . چادر های مسافرتی عصایی بسیار مناسب برای کوهنوردی نیز می باشند به همین دلیل نیز شرکت های سازنده معتبر در دنیا با استفاده از این طراحی برای سازه های چادر مسافرتی ، چادر های کوهنوردی را بسیار سبک و کم حجم تولید کرده اند . به خصوص که عمده چادر های مسافرتی عصایی مخصوص کوهنوردی برای استفاده یک نفره ، دو یا سه نفره ساخته شده اند . توجه داشته باشید که راه اندازی این مدل از چادر های مسافرتی کمی زمانبر بوده ولی این زمانبر بودن ارزش آن را دارد . سازه عصایی نیز از دوام بسیار خوبی برخوردار بوده و عمده آن ها تا حدودی انعطاف پذیر هستند که کمک می کند تا یک چادر مسافرتی به خوبی بتواند در برابر ضربه و فشار به خصوص فشار باد نیز مقاوم باشد . بیشتر چاادر های مسافرتی اتوماتیک ساختاری مربعی یا مستطیلی دارند ، ولی چادر های مسافرتی عصایی در مدل های مختلف تولید شده اند و تنها ساختار آن ها مربعی یا مستطیلی نیست . این دسته محصولات معمولا از سه بخش تقسیم شده اند، بخش پارچه ای، میله و میخ های چادر. برای نصب آن ابتدا بخش پارچه ای را بر روی زمین پهن کرده و سپس میله ها را با متصل کردن به یکدیگر، یک به یک از درون آنها رد می کنید. در انتها نیز در صورت امکان میخ ها را بر روی زمین قرار داده و تا حدودی در زمین فرو می کنید تا از محکل بودن آن اطمینان حاصل کنید. توجه کنید که دو میله به صورت ضربدی از یکدیگر عبور می کنند تا شکل کلی این چادر را تشکلیل دهند. به علاوه اینکه این میله ها پس از عبور از چند بخش کمی خمیده شده و لازم نیست نگرانی از این بابت داشته باشید . برای راه اندازی ساده تر چادر های مسافرتی بهتر است که یک کمکی داشته باشید و دو نفره چادر را راه اندازی کنید تا اذیت نشوید .

البته مدل های کوچک چادر مسافرتی عصایی را می توانید به صورت تک نفره نیز راه اندازی کنید . چادر های مسافرتی فنری چادر های مسافرتی فنری از لحاظ کیفیت و نحوه نصب در کنار چادر های عصایی قرار می گیرند. البته نصب این دسته از چادر ها کمتر زمان می برد اما نیاز به کمی تجربه در این باره است. همانند ویژگی خاص چادر های مسافرتی اتوماتیک که نصب سریع و عصایی که اشغال فضای کم است، چادر های فنری نیز ویژگی خاص خود یعنی قیمت ارزان را دارد. این ویژگی بسیاری را ترغیب به خرید این دسته محصولات می کند.  اغلب چادر های مسافرتی فنری ساخت ایران بوده و کیفیت مرغوبی نیز دارد. چادر های مسافرتی نفری را می توانید در حدود 30 ثانیه راه اندازی کنید و راه اندازی آن از نظر زمانی به مانند چادر های مسافرتی اتوماتیک خواهد بود . ولی جمع کردن آن قلق گیری خاصی داشته و بایستی چند بار اینکار را انجام دهید تا بتوانید به بهترین شکل چادر مسافرتی خود را نصب و آن را راه اندازی کنید . چادر های مسافرتی در تمامی مدل های ضد آب بوده و با استفاده از میخ های مخصوص موجود می توان آن ها را به زمین محکم کنید. ضد آب بودن چادر های مسافرتی رابطه مستقیمی با جنس بدنه محصول دارد که بایستی حتما به این نکته مهم توجه داشته باشید و در خرید های خود حتما از این موضوع مطلع شده و با توجه به جنس بدنه و ضد آب بودن آن تصمیم به خرید بگیرید . حجم بسته بندی چادر های مسافرتی بسیار کم و وزن آنها حدود 2 الی 5 کیلوگرم میباشد . و براحتی میتوان چادر های سفری را با خود حمل کرد و انها در داخل کوله پشتی جای دادالبته چادر های مسافرتی کلمبوس clombus نیز به همین شکل است اما چادر اتومات به خاطر پایه های بلند آن حجم نسبتا" بالایی دارند اگر چه آنها را هم میتوان براحتی حمل کرد. اما چادر های ایرانی دیگر به این شکل نیستند و حجم بالایی دارند و دلیل آن هم نوع جمع شدن آنها و گرد بودن آنهاست ، چادر های سفری ایرانی را داخل صندوق خودرو میتوان جای داد اما حمل آنها توسط شخص آن هم جهت استفاده در کوه یا طبیعت کمی دشوار است و وزن آنها بین 7 تا 10 کیلوگرم میباشند. ما یک نمونه از چادر های خارجی را که بسته بندی آن بسیار کوچک است را در شکل زیر به نمایش گذاشته ایم : چادر های مسافرتی چند نوع هستند؟ چادر های مسافرتی به سه دسته، اتوماتیک، عصایی و فنری تقسیم می شوند که پیش تر به تشریح آنها در بخش توضیحات پرداخته ایم. برای مراجعه می توانید به این لینک مراجعه کنید .

این چادر ها هر یک ویژگی های خاصی دارند که موجب شده است تا هر یک از مشتریان بنا به ویژگی هایی که محصولات دارند ، آن ها را انتخاب کرده و از چادر های مسافرتی به بهترین شکل استفاده کنند . بنابراین بهتر است که مطالب گذشته را مطالعه کنید تا مزایا و معایب هر یک از سه مدل چادر مسافرتی یعنی چادر مسافرتی فنری ، چادر مسافرتی عصایی و چادر مسافرتی اتوماتیک را مشخص نموده ایم . جنس چادر های مسافرتی از چیست؟ چادر های مسافرتی اغلب از جنس برزنت می باشد که هم ضد آب هستند و هم کیفیت بسیار خوبی دارند. این در حالی است که مدل های جدید چادر مسافرتی و موجود در بازار از اجناس بسیار عالی دیگری نیز برای تولید چادر های مسافرتی استفاده کرده اند که می توان از مهم ترین آن ها به پارچه های ضدآب پلی استر و پلی اورتان اشاره کنیم که هر دو آن ها بسیار پر استفاده هستند . این نوع از پارچه ها که با نام پارچه های شمعی شناخته می شوند ، کاملا ضد آب بوده و همچنین از لایه های نازک تری برخوردار هستند که این نازک بودن بدنه به خوبی می تواند به سبک شدن چادر مسافرتی منجر شود . شما نیز می توانید به خوبی از چادر های مسافرتی که از این جنس ساخته شده اند در سفر ها استفاده کنید . لازم به ذکر است که پلی استر و پلی اورتان هر دو عایق های بسیار خوبی در برابر نور خورشید هستند و از این بابت نیز دوام خوبی را دارند ، به طوریکه با استفاده از آن ها در سال های طولانی نیز صدمه ای از سوی شرایط مختلف جوی همچون سرما یا گرم ، برف و باران و ... صدمه ای به بدنه چادر مسافرتی وارد نخواهد کرد . 

این در حالی است که برای ساخت پایه های چادر مسافرتی نیز از اجناس دیگری همچون فایبرگلاس و یا آلومینیوم استفاده می شود که هر دو آن ها بسیار محبوب بوده و در ساخت چادر های مسافرتی نقش بسیاری دارند ، زیرا هر دو آن ها ضد آب بوده و همچمین وزن بسیار سبکی داشته و در برابر ضربه ها و فشار های زیاد نیز مقاوم هستند . از فایبرگلاس عمدتا برای تولید چادر های مسافرتی فنری استفاده می شود و از آلومینیوم ممکن است در دو مدل چادر دیگر استفاده گردد . ابعاد چادر های مسافرتی چه میزان است؟ چادر های مسافرتی در ابعاد مختلفی تولید می شوند. برای مثال برخی از آنها طول و عرض و ارتفاع دو متری دارند. حداقل این ابعاد 160 در 160 در ارتفاع 140 سانتی متر است و بزرگترین آن نیز 3 در 3 در ارتفاع 2.1 متر می باشد.  در بزرگترین چادر های مسافرتی مشاهده می کنیم که آن ها طولی 5 متری دارند که می تواند فضای زیادی را در اختیار افراد قرار دهد تا اینچنین به خوبی بتوانید از آن استفاده کنید . حداقل و حداکثر ظرفیت چادر های مسافرتی چه میزان است؟ این در حالی است که چادر های مسافرتی را بسته به ابعادی که دارند ، با ظرفیتشان مشخص می کنند ، به طور مثال اغلب چادر های مسافرتی برای استفاده یک نفره تا 12 نفره ساخته شده اند که شما می توانید با در نظر داشتن این ویژگی ها ، به سادگی چادر مسافرتی مد نظرتان را انتخاب کنید . بهتر است که خرید چادر های مسافرتی خود ، مدل هایی را انتخاب کنید که کمی بزرگ تر باشد . تا اینچنین وسایل و لوازم ضروری خود را در کنارتان در داخل چادر قرار دهید .

از چه وسایلی برای پوشاندن کف چادر می توان استفاده کرد؟ پوشاندن کف چادر خود به دو قسمت تقسیم می شود. پوشاندن قسمت زیرین چادر برای عدم صدمه چادر قسمت درونی چادر برای راحتی شما. بخش زیرین چادر را می توانید توسط پتو یا موارد مشابه بپوشانید، اما برای بخش درونی آن می توانید از تشک های بادی نیز به سادکی استفاده کنید که هم ساده تر است هم حجم کمتری را اشغال می کند. از چادر های مسافرتی در چه شرایطی می توان استفاده کرد؟ چادر های مسافرتی مناسب استفاده در طبیعت و شرایط جوی مختلفی هستند. برای استفاده در کوهستان به دلیل وزش باد های شدید بهتر است چادر هایی با ارتفاع کم خریداری کنید. در سایر شرایط نیز تفاوت خاصی وجود ندارد. سایر چادر ها را نیز می توانید از طریق محل های مشخص شده با طناب به زمین متصل شده که آن را به زمین محکم می کند.