دانستنی های جلیقه نجات و ویژگی های آن را در این مطلب می توانید بخوانید . جلیقه های نجات بادی از سری وسایل و تجهیزات شنا و آب تنی هستند که برای افرادی که در شنا مهارت ندارند و عمق آب برای آن ها بسیار زیاد است حتی ضروری و بسیار مهم خواهد بود ، لذا بهتر است تا همواره از تجهیزات ایمن مانند جلیقه بادی ، حلقه بادی ، بازو بند بادی ، تویوپ های بادی ، تشک بادی روی آب و … استفاده کنید تا بدین ترتیب بتوانید تفریحات شاداب تر و ایمن تری را رقم بزنید . استفاده از جلیقه های بادی برای کودکان حتی در استخر های کم عمق نیز بسیار ضروری و مهم خواهد بود به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که کودکان خود را مجهز به وسایل ایمنی کنید تا اتفاقی برای آن ها نیوفتد .

جلیقه های نجات را می توان از نظر ساختاری به دو دسته کلی جلیقه نجات بادی و جلیقه نجات فومی ، یونولیتی ( کائوچو ) تقسیم کرد که هر یک از آن ها ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند .

جلیقه نجات غیر بادی

بیشتر جلیقه های نجات پیشرفته که برای گشت زنی ها در دریا استفاده می شود معمولا دارای اجزای داخلی از جنس یونولیت یا فوم ضد آب هستند که به واسطه شناور ماندن این اجناس بر روی آب ، جلیقه های بادی را به گونه ای طراحی می کنند که در داخل آن ها فیبر قرار بگیرد تا بدین گونه جلیقه فرد را بر روی آب نگه دارد و از غرق شدن احتمالی فرد جلوگیری کند . این در حالی است که جلیقه های بادی تفاوت عمده ای نسبت به جلیقه های دیگر دارند .


جلیقه نجات بادی

جلیقه نجات بادی از سری محصولات بادی می باشند که بیشتر کودکان از آن ها در استخر های آب استفاده می کنند . لازم به ذکر است که بدانید جلیقه بادی تنها به جلیقه های بادی که کودکان استفاده می کنند ختم نمی شود و چه بسا جلیقه های بادی فوق حرفه ای نیز طراحی شده اند که قواصان حرفه ای از آن ها استفاده می کنند . در همین راستا می توان جلیقه های بادی را نیز به دو دسته جلیقه بادی معمولی و جلیقه نجات بادی حرفه ای تقسیم کرد .

جلیقه نجات بادی حرفه ای

از آن جا که قواصان برای قواصی کردن می بایست به داخل آب بروند و در عمق های بیشتری از آب حرکت کنند ، استفاده از جلیقه های فومی یا یونولیتی معقول نخواهد بود چرا که همواره جلیقه سعی می کند تا قواص را به روی آب ببرد در حالتی که قواص قصد دارد به عمق های پایین تر آب حرکت کند ، اینجاست که جلیقه های بادی توسط قواص ها استفاده می شود تا در صورت نیاز بتوانند با خالی کردن باد جلیقه به داخل آب فرو رفته و در صورت نیاز جلیقه را کنترل کرده و آن را پر کنند تا به روی آب بیایند . اینگونه از جلیقه های بادی که توسط قواص ها مورد استفاده قرار می گیرد به کپسول اکسیژنی که قواص از آن جهت قواصی استفاده می کند متصل است بنابراین فرد می تواند با کنترل خود میزان باد جلیقه نجات بادی خود را تنظیم کند .

بیشتر جلیقه های بادی حرفه ای دارای رویه ای از جنس پارچه برزنت هستند تا از محفظه های باد شونده جلیقه محافظت شود ، پارچه برزنت از بهترین و مقاوم ترین نوع پارچه می باشد که در ساخت جلیقه نجات بادی حرفه ای از آن استفاده می شود . به همین دلیل کمتر دیده شده است که جلیقه های بادی حرفه ای قواصان دچار مشکل شود .

از دانستنی های جلیقه نجات حرفه ای فومی یا یونولیتی می توان به محدودیت زمانی آن ها اشاره کرد . از آن جا که در لایه های داخلی این جلیقه های نجات از فوم یا یونولیت استفاده می شود ، پس استفاده طولانی مدت آن ها در آب ، به مرور آب وارد بافت های داخلی فوم یا یونولیت شده و در نهایت جلیقه نجات خاصیت شناور ماندن خود را از دست می دهد . البته این زمان کم نبوده و این نوع جلیقه ها حدودا ۶ الی ۱۲ ساعت و برخی از مدل های دیگر تا ۲۴ ساعت می توانند در داخل آب مورد استفاده قرار گیرند .

جلیقه بادی معمولی

شاید برخورد شما با جلیقه های بادی معمولی بسیار زیاد باشد چرا که این نوع از محصولات بادی به وفور در فروشگاه ها وجود دارد و فروخته می شود ، همچنین جلیقه های بادی معمولی از نظر قیمت مقرون به صرفه بوده و به راحتی می توانید آن ها را خریداری کنید . بیشتر طراحی های جلیقه بادی برای کودکان بوده و بیشتر توسط آن ها استفاده می شود چرا که استفاده از استخر ها برای کودکان خطرناک بوده و بزرگسالان می توانند به راحتی از استخر های بزرگ استفاده کنند ، همچنین کودکان کنترل خوبی در هنگام شنا و آب تنی بر روی خود ندارند به همین دلیل بیشتر در معرض خطر می باشند . اما با این حال نمونه های بزرگ تر جلیقه های بادی نیز وجود دارد که می توانید آن ها را خریداری کنید .


برای ساخت جلیقه های بادی عمدتا از اجناسی چون pvc و vinyl استفاده می شود چرا که این دو جنس ویژگی ها و مزایای بسیار خوبی دارند که موجب شده است تا بیشتر طراحان و تولید کنندگان محصولات بادی و جلیقه های بادی از آن استفاده کنند . هر دو اجناس نام برده شده ضد آب می باشد و این مهم ترین ویژگی آن ها به حساب می آید ، همچنین انعطاف پذیری بسیار خوب آن ها باعث شده است تا فشار های زیاد را به خوبی تحمل کنند و کمتر آسیب ببیند . 

لازم به ذکر است که از پی وی سی و وینیل حتی برای ساخت محصولات بادی دیگر چون تشک و تخت بادی ، حلقه بادی شنا ، تشک بادی روی آب ، شناور بادی ، جکوزی بادی و همچنین قایق بادی استفاده می شود که این ها نشان از کیفیت بالای پی وی سی و وینیل دارد . همچنین این دو جنس در برابر نور آفتاب و شرایط متختلف جوی نیز آسیب پذیر نیستند و تنها عیب آن ها آسیب پذیری در برابر اجسام تیز و برنده است .

برخی از افراد به دلیل اینکه بدنه محصولات بادی ضعیف و آسیب پذیر هستند از خرید جلیقه نجات بادی صرف نظر می کنند و عقیده دارند که جلیقه های بادی ایمن نیستند ، اما در واقع این طور نبوده و جلیقه های بادی از ایمن ترین محصولات بادی هستند که می توانید برای شنا کردن استفاده کنید و حتی از آن ها برای ایمنی کودکان خود استفاده کنید چرا که آرگونومی ساخت جلیقه بادی بسیار استاندارد و ایمن است .

طراحان جلیقه های بادی برای اینکه امنیت افراد حفظ شود این محصولات بادی را با چندین مخزن باد شونده طراحی کردند ، این نوع طراحی به گونه ای است که هر قسمت جلیقه بادی دارای یک مخزن بوده تا بدین ترتیب در صورت سوراخ شدن و آسیب دیدن یکی از مخازن ، تمامی باد جلیقه نجات خالی نشود تا بدین ترتیب فرد بتواند بر روی آب شناور باقی بماند . این نوع طراحی را حتی می توان در قایق های بادی حرفه ای اینتکس و بست وی مشاهده کرد . این در حالی است که جلیقه های بادی کودک نیز از این ویژگی برخوردار هستند .

یکی از راه های دسترسی به جلیقه بادی خوب این است که محصولات خود را از بهترین برند ها و از بزرگترین نمایندگی های فروش جلیقه بادی خریداری کنید .

دانستنی های جلیقه نجات