نحوه راه اندازی چادر های مسافرتی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا برخی از مصرف کنندگان به دلیل نا آشنا بودن با مدل های مختلف چادر مسافرتی ممکن است بر اثر فشار بیش از حد یا جمع آوری نادرست به محصولات آسیب وارد کنند که از جمله این آسیب ها می توان به شکستن پایه های سازه اشاره کرد که البته این مورد در چادر های مسافرتی فنری بیشتر از هر چادر دیگری رخ می دهد ، زیرا برای جمع کردن آن ها نیاز است تا چادر مسافرتی را تا کنید تا جمع شود ، بنابراین در این بخش قصد داریم تا روش نصب چادر مسافرتی در هر مدل را به شما عزیزان معرفی کنیم تا بهتر بتوانید مدل چادر مسافرتی خود را نصب و راه اندازی نمایید . 

 

در راه اندازی چادر های مسافرتی بایستی به به نوع چادر ها توجه داشته باشید ، چرا که این محصولات در مدل های متنوعی تولید شده اند که ممکن است هر شرکتی با توجه به نوع طراحی خاصی که دارد ، چادر هایی را متفاوت با دیگر چادر ها تولید کند . مطمعنا در کنار بسیاری از چادر های مسافرتی دفترچه راهنمای استفاده قرار داده شده است که می توانید با مطالعه آن چادر خود را به بهترین شکل راه اندازی کنید . نکات مهم در هنگام نصب چادر مسافرتی در ابتدای مطلب نیاز است که به شما توصیه ها و نکات مهم در هنگام نصب چادر مسافرتی را بیان کنیم تا در هنگام استفاده و در طول زمانی که در آن محل ساکن هستید ، دچار مشکل نشوید . یکی از این نکات بسیار مهم توجه داشتن به محلی است که قرار است چادر مسافرتی را در آن بخش قرار داده و راه اندازی کنید . توجه داشته باشید که در طبیعت همواره چادر مسافرتی خود را در یک محل مناسب و امن قرار دهید . با توجه به اینکه برخی از مسافرین علاقه دارند که چادر های مسافرتی خود را در کنار سواحل دریا و رودخانه ها قرار دهند توصیه می کنیم که جز و مد آب و البته امکان وقوع سیل آب در دریا و رودخانه ها وجود دارد ، به همین علت نیاز است که به این توصیه ها عمل کرده و شب هنگام و برای خوابیدن در چادر مسافرتی این محل هایی که اشاره شد را بای راه اندازی چادر مسافرتی انتخاب نکنید . همچنین قرار دادن و راه اندازی چادر مسافرتی در حاشیه جاده و البته استفاده از آن ها در کنار پرتگاه ها و یا در مسیر شدید باد نیز خودداری کنید . پس با این اوصاف بهتر است که با بررسی شرایط ، چادر مسافرتی خود را در یک محل امن راه اندازی کنید ، به خصوص که اگر قرار است شب را در داخل چادر سپری کنید .

یک توصیه مهم دیگر برای کسانی که از چادرهای مسافرتی کوهنوردی استفاده می کنند ، شما نیاز است که در شرایط کوهستانی همواره محلی را برای اسکان انتخاب کنید که شیبی نداشته باشد و البته در مسیر عبور بهمن یا طوفان نباشد و از پرتگاه نیز به دور باشد . پس از انتخاب محل مناسب ، نوبت می رسد به انتخاب یک زمین تمیز و صاف . توجه داشته باشید که عمده آسیب هایی که ممکن است به چادر مسافرتی وارد شود از سمت کف می باشد که آن هم به دلیل کثیف بودن زمین و عدم انتخاب زمین مناسب است . شما بایستی قبل از نصب چادر مسافرتی خود ، زمینی صاف و بدون شیب را انتخاب کنید ، زمین های سنگی می تواند علاوه بر آسیب رساندن به کف چادر مسافرتی موجب ناراحتی شما نیز در طول استفاده شود ، زیرا چادر های مسافرتی را نبایستی بر روی اشیائی همچون سنگ و کلوخ و یا شاخ و برگ درختان راه اندازی کنید . 

برای جلوگیری از آسیب دیدن کف چادر مسافرتی و همچنین نرم تر شدن زمین می توانید از پارچه ها و زیرانداز ها استفاده کنید که بهتر است ضخیم و نرم باشند و البته با دوام که در صورت استفاده بر روی زمین خود زیرانداز نیز آسیبی نبیند . همچنین از توصیه های ایمنی که می توان به آن اشاره کرد نباید در کنار چادر مسافرتی آتش روشن کنید . چادر مسافرتی کیت ؛ اف آی تی ، ایرانی و عصایی هر کدام به صورت مجزا به صورت های مختلف نصب و راه اندازی می شوند. ابتدا در خصوص چادر مسافرتی کیت و روش نصب آن توضیح میدهیم : روش نصب چادر مسافرتی کیت چادر مسافرتی کیت به طور اتومات باز و بسته شده و آموزش خاصی ندارد اما چند نکته مهم را یاد آوری میکنیم که : این چادر مسافرتی شامل چهار پایه و ستون میباشد که هر کدام از پایه های به صورت آنتی از داخل یکدیگر جدا شده و به ضامنی که بر روی بدنه آن قرار دارد قفل میشود ، این کار را در خصوص هر کدام از پایه ها باید انجام دهید و چادر شما نصب خواهد شد ، چهار عدد میخ و طناب به همراه این چادر میباشد که برای مهار کردن چادر در هنگام باد و طوفان استفاده میشود و باید آنرا در داخل زمین بکوبید یا به ستونی که در نزدیکی چادر قرار دارد بسته میشود . این نوع چادر ها بیشترب ه صورت اتوماتیک راه اندازی می شوند و سازه آن ها به شما اجازه خواهد داد تا چادر را در حدود چند دقیقه راه اندازی و از آن استفاده کنید . روش جمع آوری چادر های مسافرتی کیت نیز بسیار ساده بوده و شما می توانید به همان گونه که چادر را راه اندازی کنید ، دقیقا عکس آن را انجام دهید تا چادر مسافرتی جمع شود . در این نوع از چادر های مسافرتی نیازی نیست که پایه ها از بدنه جدا شود ، این یکی از بهترین حالت ها برای کسانی خواهد بود که دوست ندارند زمان زیادی را صرف نصب پایه ها به بدنه چادر مسافرتی کنند . برخی از چادرهای مسافرتی کیت که دارای پوشش دوم هستند و یا بخش سقف آن جدا شونده است ، بهتر است که پس از استفاده آن را بر داشته و چادر را جمع آوری کنید و سپس در هنگام استفاده بعدی در صورت نیاز دوباره پوشش دوم را به چادر مسافرتی متصل کنید . 

روش نصب چادر مسافرتی اتوماتیک چادر های مسافرتی که به صورت اتوماتیک طراحی شده اند دارای مدل های مختلف و تولید شده توسط برند های داخلی و خارجی هستند که تمامی آن ها با کمی تغییرات کوچک به یک شکل مشابه راه اندازی می شوند . چادر مسافرتی اتوماتیک که در ایران توسط شرکت کیت تولید می شوند و نمونه برداری شده از کلمن ایالات متحده و FIT کره جنوبی می باشند که در حال حاضر بهترین روش جهت نصب و جمع کردن استخر محسوب می شوند، همانطور که در تصویر بالا و با کمی دقت می توانید متوجه آن شوید بدنه و فرم اصلی بدنه این دسته از محصولات از ساختار ستونی تشکیل شده است که در ظاهر یک عدد بوده اما در صورتی آن را از بسته بندی خارج کنید با رها شدن پارچه شمعی کناری چهار پایه متصر به آن رها شده که از دو طرف قابلیت تا شدن را دارد، به کمک شخص دیگری بخش تا شده را به صورت عکس بر می گردانید تا شاهد شکل میانی از تصویر فوق باشید ، سپس با کشیدن میله ها به بالا که توسط گیره های میانی محافظت شده می بایست توسط شما رها شود  چادر شکل اصلی خود دست خواهد یافت . استحکام چادر در جای خود را نیز می توانید توسط میخچه های همراه بر طرف کنید. 

لازم به ذکر است در هنگام باز یا بسته کردن چادر پنجره ها و ورودی ان می بایست تا حداقل 50 درصد باز بوده تا موجب تخلیه هوای درونی شود . دقت داشته باشید که در برخی چادر های مسافرتی پوش دومی می بایست در قسمت بالایی به سبب وجود هواکش و ضد آب شدن وجود دارد که پس از نصب کامل چادر می باست آن را در بخش بالایی چارد نصب کنید، ابعا و طول و عرض پوش دوم این دسته از چادر های مسافرتی متفاوت می باشد که بخش های مختلفی را می پوشاند. روش نصب چادر مسافرتی عصایی نوع بعدی چادر های مسافرتی عصایی نام داشته و با استفاده از دو میله آلومینیومی که به صورت X از کنار یکدیگر عبور می کنند ساخته شده است، میله های استفاده شده در چادر های مسافرتی عصایی با کش های درونی می توانند در میله هایی به طول 30 سانتی متر تقسیم شده و فضای کمی را اشغال می کنند. 

 

عملکرد آن نیز دقیقا مشابه عصای نا بینایان بوده و قطعات مختلف میله اصلی به همین شیوه به سایر قسمت ها متصل می شود ، برای نصب این چادر ابتدا بخش پارچه ای آن را بر روی زمین قرار داده و دقیقا در موقعیتی که قرار است از آن استفاده کنید قرار دهید . سپس میله اول را با کشیدن و اتصال قطعات به یکدیگر شکل داده و با استفاده از شیار های موجود در یکی از گوشه های چادر به سوی دیگر آن رسانده و مشابه این کار را در دو گوشه دیگر نیز انجام دهید، خواهید دید که چادر شکل اصلی خود را به دست آورده اما از استحکام مناسبی برخوردار نیست که می بایست آن را با استفاده میخچه های درون بسته بندی محکم کنید، دلیل عدم استحکام مناسب چادر های مسافرتی عصایی را می توان به عدم وجود ستون عرضی در قسمت پایینی آن دانست که ممکن است در برخی شرایط شما را دچار مشکل کند، در هر صورت عدم اشغال فضای به اندازه سایر چادر های مسافرتی آن را به محصولی پر طرفدار در میان مردم کشورمان تبدیل کرده است. سازه های عصایی از بهترین نوع سازه ها هستند که دارای استحکام بسیار بالایی بوده و یکی از پر استفاده ترین چادر های حال حاضر در سطح دنیا می باشد که بیشتر از مدل های دیگر استفاده می شود . در کنار استحکام بسیار خوب این نوع از سازه های چادر مسافرتی ، از دلایل پر استفاده بودن آن می توان به حجم کم بسته بندی اشاره نمود ، با توجه به اینکه پایه ها یا همان میله های فریم این چادر قابلیت جدا شدن از بدنه را داشته و می توان آن ها را به قطعات مجزا و بسیار کوچک تقسیم کرد ، این طراحی بی نظیر موجب شده است تا شما بتوانید چادرتان را در ابعاد بسیار کوچکی بسته بندی کنید وآن ها را به همراه داشته باشید .

این ویژگی بسیار خوب حتی موجب شده است تا 90 درصد چادر های مسافرتی کوهنوردی و حرفه ای را از همین مدل تولید کنند تا کوهنوردان بدون اینکه دچار کبود فضا در کوله خود شوند بتوانند چادر را همراه با خود به سفر و کوهنوردی ببرند . روش نصب چادر مسافرتی فنری چادر مسافرتی فنری در هنگام باز شدن نیاز به عملی خاص ندارند، پس از باز کردن زیپ نیم دایره ساک آن و خاج کردن چادر خواهید دید که چادر با رهایی از فشار به شکل مثلثی خود در می آید، سپس لازم است که دو دیواره به هم چسبیده را از هم باز کنید به این منظور از داخل چادر با فشار دست بخش دوم آن را به سمت خود بکشید تا به حالت اصلی خود باز گردد، در صورتی که پنجره های و ورودی این چادر پیش از جمع کردن آن بسته شده باشند در این قسمت با مشکل مکش هوا روبرو خواهید شد، پس همواره هنگام جمع کردن و راه اندازی به این نکته توجه کافی را داشته باشید . این بدان معناست که شما در هنگام بسته بندی و جمع آوری چادر ، درب و پنجره ها را به صورت کامل باز بگذارید و فریم آن را تا کنید .

همچنین  در راه اندازی بعدی نیز با توجه به باز بودن درب و پنجرها ، در نتیجه هوایی محبوس نشده و یا در صورت نیاز به خوبی می تواند چادر در هنگام باز شدن هوا را به داخل خود ببرد . چادر های مسافرتی فنری به سبب وجود ستون ها و میله های مناسب از مقاومت بسیار خوبی در مقایسه با سایر چادر های مسافرتی برخوردارند ، مزیت دیگر چادر های مسافرتی فنری قیمت آنها می باشد که به دلیل تولید انبوه و ساده درون کشور قیمت پایین تری نسبت به سایر چادر های مسافرتی دارد . چادر های دیگر که بیشتر خارجی هستند و تنها مدل های خاصی از آن ها در داخل کشور تولید می شود به دلیل واردات و هزینه هایی که به آن تحمیل می شود ، در نهایت قیمت مصرف کننده بسیار بالاتری نسبت به چادر های مسافرتی فنری دارد که در داخل ایران تولید شده است . چادر های فنری کمتر در مدل دو پوش تولید شده و اغلب به شیوه ذکر شده در پاراگرافت نصب می شوند . چادر های مسافرتی کیت و اف آی تی و ایرانی و عصایی هر کدام به صورت مجزا به صورت های مختلف نصب و راه اندازی میشوند . چادر های فنری به دلیل انعطاف پذیری پایه های خود در هنگام وزش باد شدید در برابر طوفان مقاوم بوده و با کج شدن فریم می تواند به خوبی باد را عبور بدهد بدون اینکه بر اثر این فشار بشکند . چادر های فنری البته در هنگام جمع آوری حساس بوده و ممکن است در اثر فشار ناگهانی و نادرست از سوی شما سبب شکستن پایه شود که با چندین بار تکرار می توانید تجربه کافی را کسب کرده و بهتر و اصولی تر چادر مسافرتی فنری خود را جمع کنید .

 

روش نصب چادر مسافرتی دوپوش شاید برای شما سوال پیش بیاید که چادر مسافرتی دوپوش چیست و یا چگونه نصب می شود ؟ چادر های مسافرتی دوپوش چادر هایی هستند که دارای دو پوشش مجزا بر روی خود می باشند که پوشش دوم می تواند یک عامل عایق دیگری برای چادر مسافرتی شما باشد . بدین ترتیب چادر مسافرتی در برابر بارش باران یا برف مقاوم تر شده و در صورت بارش شدید نیز هیچ روزنه ای به درون داخل نخواهد یافت . چادر های دوپوش یک عایق حرارتی نیز برای چادر به شمار می آیند که می تواند دمای داخل چادر را تنظیم و ثابت نگه دارد و باد سرد یا گرم را به داخل چادر راه نخواهد داد . نصب این چادر های مسافرتی باز هم بسته به نوع سازه ای آن ها دارد . 

البته چادر های مسافرتی فنری به صورت دوپوش طراحی نشده اند ، اما چادر های مسافرتی عصایی و اتوماتیکی هستند که دارای طراحی دوپوش می باشند . بنابراین شما بسته به نوع عصایی یا اتوماتیک بودن چادر مسافرتی آن را راه اندازی کرده و سپس پوشش دوم را برداشته و مطابق با مدل چادر ، آن را به پایه ها متصل کنید . برخی از چادر های مسافرتی دوپوش دارای پوشش کوتاه و یا بلندی هستند که برخی از آن ها تنها بخش سقف را پوشش داده و برخی دیگر که بزرگتر نیز هستند می تواند تمامی چادر را پوشش دهد و اینچنین درز درب و پنجرها را نیز به خوبی بپوشاند . تفاوت میان نصب چادر های مسافرتی نصب چادر های مسافرتی فنری یا همان ایرانی بسیار راحت تر از چادر های مسافرتی عصایی است فقط کافیست دو حرکت زیر را انجام دهید تا نصب شو اما جمع کردن آن یک مقدار سخت تر از چادر های دیگر است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت ابتدا چادر را خالی از هوا کرده و پنجره های انرا باز کنید سپس آنرا بر روی یکدیگر جفت کنید ؛ چادر های ایرانی به دلیل سه گوش بودن و شکل مثلثی آن ، آنرا از هر طرف که روی هم بگذارید یک شکل هندسی را بدست می اورد و شبیه به یک مثلث کامل خواهد شد . بعد از آن دست چپ شما باید درست در وسط یکی از کناره های این مثلث قرار گیرد و آنرا به طرف مخالف خود یعنی به سمت جلو هدایت کنید ، با دست راست خود قسمت بالای چادر مسافرتی را گرفته و به سمت خود فشار دهید تا یک شکل نیم گرد بدست اید بعد از آن دست راستتان را تا جایی که امکان دارد به سمت پایین و دست چپ خود را به سمت بیرون فشار دهید تا چادر شما به طور کامل یک حالت گرد به خود بگیرد ، بعد از گرد شدن چادر دیگر کار شما به اتمام رسیده و میتوانید آنرا در داخل کیف یا ساک مخصوص خود قرار دهید . 

 

اما در خصوص نصب و نحوه باز و بسته کردن چادر های عصایی باید بگوییم که در این قسمت کمی کار شما سخت تر خواهد شد چادر های عصایی به شکلی است که ابتدا باید چادر را بر روی زمین پهن کرده تا یک شکل مستطیلی به خود بگیرد ، بعد از آن باید میله هایی که قرار است در داخل شیار های چادر قرار داده شودرا آماده کرد و آنها را به یکدیگر متصل کنید ، بعد از این مرحله اگر چادر شما سایبان یا به اصطلاح پوشش دوم داشته باشد را بر روی آن نصب کنید تا از ضد آب بودن آن اطمینان حاصل شود. با توجه به تعاریفی که از مدل های مختلف چادر مسافرتی و سازه هایی که در تولید آن ها استفاده شده است ، دانستید که نحوه راه اندازی آن ها نیز کاملا متفاوت بوده و نیاز است تا چادر های مسافرتی خود را با مقایسه بین مدل ها انتخاب کنید و اگر دوست دارید که چادر شما حمل و نقل آسانی داشته باشد ، چادر های عصایی را انتخاب کنید و یا اگر راه اندازی سریع تر برای شما اهمیت دارد مدل های فنری را انتخاب کنید . هر سازه ای مقاومت خاص خود را داشته و برای شرایط متفاوتی طراحی شده اند . 

چادر های فنری مناسب برای کوهنوردی بوده و البته چادر های مسافرتی فنری از نظر قیمتی بسیار مقرون به صرفه تر هستند . برای کسب اطلاعات بیشتر از موجودی مدل های مختلف چادر مسافرتی و قیمت آنها می توانید با شماره تلفن های فروشگاه تهران اینتکس تماس حاصل فرمایید . نصب و مقاوم سازی چادر مسافرتی در برابر طوفان و باد گاهی نیاز است تا چادر مسافرتی را در شرایطی راه اندازی و استفاده کنید که باد شدید در حال وزیدن است ، با توجه به اینکه چادر های مسافرتی دارای ارتفاع بوده و دیواره هایی نسبتا بلند دارد و البته وزن سبک آن ها می تواند باعث بلند شدن چادر مسافرتی شود ، بدین ترتیب شما در هنگام راه اندازی بایستی چادر مسافرتی را نیز مقاوم سازی کنید که برای اینکار توصیه می شود که چادر مسافرتی خود را پس از نصب با استفاده از طناب مهار ، به خوبی به زمین متصل کنید . همواره سعی کنید که مقداری طناب با خود به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز چادر را به زمین متصل کنید . تولید کنندگان چادر های مسافرتی با در نظر داشتن این مورد ، در بدنه چادر مسافرتی ، گره هایی را عمدتا در چهار گوشه چادر مسافرتی ایجاد می کنند که شما می توانید با استفاده از طناب و به وسیله گره های موجود ، چادر را به بخشی از زمین متصل کنید . 

برای اینکه طناب را به زمین وصل کنید ، چند راه وجود دارد ، یک اینکه می توانید از میخ برای فرو کردن طناب به زمین استفاده کنید که در صورت نبود آن می توانید از تکه های چوب به عنوان جایگزین استفاده کنید . همچنین شما می توانید در نبود هر دو وسیله گفته شده از یک سنگ برای بستن طناب به آن استفاده کنید ، به طوریکه هر چهار طرف چادر را اینچنین ببندید تا مقاوم شود . شما می توانید سنگ ها در صورت داشتن فضای کافی به داخل چادر برده و دور تا دور چادر و در گوشه ها قرار دهید تا چادر سنگین شود .